ПУБЛИКАЦИИ

Дибла 2019

Церемония за връчване на награди DIBLA DESIGN AWARDS 2019

Ноември 2019

Участие в DIBLA DESIGN AWARD 2019 – Национално събитие, в което се онагледява нивото на интериорния дизайн. Имахме удоволствието да участваме и да бъдем номинирани с проекта ни „Интериор QD„в категорията Residential House.

Интериор QD

Публикация в „ОЩЕ за КЪЩАТА“:

април 2019

„Да следваш инстинкта си“

Ръката на архитекта винаги е разпознаваема и оставя най-ярки следи, когато става дума за интериор. Тя е решителна, оформя пространството със смели, прави и изчистени линии и под нея линиите добиват смисъл, създават удобство и се превръщат в неизменна час от живота на човека, успял да се довери. Такъв е случаят с един от последните проекти на архитектурно студио LZ architecture , отличници в своята сфера, спечелили десетки награди, говорещи за таланта и професионализма на творците.

Прочетете още

LZ_Idealen dom

Церемония за връчване на ежегодни награди на списание „Идеален дом“ , април 2018:

април 2018

Имахме удоволствието да присъстваме на ежегодните награди на списание „Идеален дом“ КЪЩА НА ГОДИНАТА, където ни връчиха награда за наш интериор, публикуван в списанието. Конкурс, организиран за 22-ри път от списанието.

Участие взеха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, главният архитект на столицата Здравко Здравков, представители на изпълнителната власт, мебелни компании, архитекти, дизайнери, текстилни производители и финансови институции, медии.

24_Hambara_LZ_Arch

Публикация в списание „The Building“, март 2018:

март 2018

„Гъвкав дизайн за споделено работно и образователно пространство“

JA Startup Hambar, създаден за нуждите на младежката организация JA Bulgaria (Junior Achievement България) е място за стартиращи компании на млади предприемачи на възраст от 14 до 26 години и дизайнът съвсем ясно показва това. На площ от 160 кв.м са предвидени споделено работно пространство за до 5 екипа и интерактивна зала за обучение, но задачата е била то да бъде максимално гъвкаво, за да включва няколко различни функции: Co-working space, Casual Work, Workshop small, Workshop Medium, Workshop Large, лекции в театрален стил.

Прочетете още

Още за къщата 10.2017

Публикация в „ОЩЕ за КЪЩАТА“, на корицата на списанието Септември 2017:

октомври 2017

„Освежаване с пълно преобразяване“

Усещането да се завърнеш в собствената къща, след напрегнат работен ден или след дълга ваканция, винаги носи едно невидимо удовлетворение и тиха радост. Просто така е устроен човека – да следва своята неутолима жажда за странстване, но никога от ума му да не излиза уютната „прегръдка“ на дома.

Възможно ли е да погледнеш на дома си с други очи? Неусетно с годините на обитаване идва момента да се разделим с комфорта, с който сме свикнали, и да предприемем освежаване или цялостно преобразяване на познатата обстановка. Именно в такъв момент нещата се полагат върху чисто нова основа, а всяко едно от променените ни изисквания намира място в новия план. Точно тогава човек разбира колко много са се изменили вижданията му и как с времето всеки един любим детайл от обкръжението му е загубил своя първоначален блясък, та дори и смисъл.

В ръцете на архитектите от LZ architecture обаче, нещата придобиват съвсем различно измерение, а необходимостта от освежаване далеч не се изчерпва с подмяна на мебели и пребоядисване.

Прочетете още

Combo terasa

Публикация в „COMBO.BG“:

септември 2017

Лятото си отива, но пък блянът ни за почивка сред природата съвсем не иска да избледнява.

От софийското студио LZ Architecture обаче имат чудесно разрешение на създалата се градска ситуация! Проектът е наречен Тераса SW и идеята му е съвсем ясна:

„Вкарай природата у дома и създай свой личен оазис за релакс, който винаги да е на разположение!“

Обликът на пространството е тотално променен. Терасата е затворена, но благодарение на прозрачния таван – светлината е напълно запазена. Атмосферата вече наподобява тази на зимна градина и мястото може да се ползва и в по-хладните месеци.

Прочетете още

Interioren_GID_2017-1

Публикация в „Интериорен гид 2017“ на списание „НАШ ДОМ“

април 2017
„При ремонт заложете на добрите идеи и цялостните решения от професионалист“
Какво трябва да съдържа планът за ремонт и обзавеждане?
При ремонт първите въпроси са свързани с бюджета и до каква степен да бъде извършено преустройството – дали да бъде цялостно със смяна на стари инсталации, или да бъде по-скоро козметично. При цялостен ремонт е задължително обстойното заснемане, от страна на архитектите/дизайнерите се правят предложения за функционални схеми, план с отбелязани нови и стари стени, инсталации, схема на облицовки и настилки, разгъвки на всички стени с мебели, финишни
материали, осветление, посещения на обекта.
Каква е ролята на архитекта и дизайнера и защо трябва да се обърнем към специалист?
Архитектът има поглед над всичко, той може да предложи решения, които отделните мебелисти и майстори няма как да дадат. Той ръководи целия проект, за да добие един общ облик, в който нещата са мислени цялостно. Само тогава резултатите могат да бъдат наистина стойностни. В представата на българина като цяло е заложена мисълта „Аз мога и сам“. Но взимането на решение например да се бута стена, е опасно без консултирането със специалист. А разговор с архитект/дизайнер може да донесе само позитиви да предложи по-добро функционално решение на помещенията, да предложи варианти на ремонт според бюджета, според завареното положение на жилището, да обсъди със собствениците и какво би било добре да се направи, за да се постигне добър резултат.

прочетете още

DIBLA

Имахме удоволствието да бъдем поканени и да бъдем част от събитието DESIGN>PEOPLE, организирано от платформата DIBLA! Нашият проект Интериор JM е публикуван в Годишния каталог на Dibla за 2016г, където са избрани и публикувани най-добрите публикувани в платформата и реализирани интериори за изминалата година!

април 2017

Прочетете още

Още за къщата_2

Публикация в „ОЩЕ за КЪЩАТА“, на корицата на списанието Февруари 2017:

февруари 2017

„Пълна промяна с модерен аранжимент“

Навикът от познатото, както и всички сантименти свързани с това, доста често са пречка за смелите идеи на човека. А когато домът ти години наред поддържа един и същи облик, дори и с малките подобрения и спорадична подмяна на уреди и мебелировка, в един момент става част от теб, решението за промяна е почти винаги драматично и твърде емоционално. Оказва се не лесно да се разделиш с нещата около себе си, пък макар и наречени „неодушевени“…

И така, когато моментът за „пълна промяна“ настъпи най-добре е да се оттърсим от размисли и сантименти и да дадем воля на новото. Именно по този начин постъпват собствениците на този тристаен апартамент като поверяват задачата за обновяването на дома си на специалисти по вътрешен дизайн, но с едно условие – за тях е важно да запазят старата баня и тоалетна. Стъпвайки върху това „ограничение“ архитектите от LZ architecture успяват да извадят въпросните помещения от рамките на досегашният им облик, предлагайки съвсем нова и значително подобрена функционалност. Лекотата, с която те спечелват одобрението на клиентите си, се разпростира и върху цялостното решение за преобразяването на дома. „Лекота“ е думата, която най-кратко и точно описва излъчването на жилището след пълната промяна.

Прочетете още

COMBO.BG 2.2017_2

Публикация в „COMBO.BG“:

февруари 2017

„Преди и след: Промяната на едно тристайно софийско жилище“

Тристайният апартамент с обща площ от 80 квадратни метра се намира в София. Сградата е стара, но пък интериорът е съвсем нов. Изчистен, елегантен и красив. Авторите са дуото от LZ architecture.

Промяната в жилището започва със смяна на всички инсталации и бутане на няколко стени. Завършекът е изграждането на изцяло новата визия. За нея дизайнерите залагат на комбинацията между бяло, черно, орех и нюанси на сиво и синьо в кухнята и антрето, а в дневната – на камък, дърво, черно и бяло, чудесно връзващи се с любимите на собствениците африкански аксесоари.

Прочетете още

Untitled-1

Публикация в „Строителство имоти“:

февруари 2017

Арх. Златина Данаилова и арх. Лъчезар Данаилов: Искаме да създаваме красота тук и сега

Прочетете още

25

На годишните награди 2016 на b2b Media номинации получиха:

Лидер Академия ООД за „Бизнес дебют на годината“ /Империя Мобайл,Сити-Еврогруп ЕООД и BILLA България за „Бизнес проект на годината“/ ДМ България ЕООД и Михалково АД за „Иновативна идея на годината“/Джуниър Ачийвмънт България за „Най-креативно офис пространство“/ TBI Bank, Перно Рикар България ЕООД, Нестле България АД и Dentsu Aegis Network България ООД за „Социално-отговорна кампания на годината“.

Прочетете още

JA Bulgaria

Грамоти, удостоверения и публикации