Интериор QD

Снимки: LZ architecture

Влизаме в къщата на етап груб строеж и виждаме красиви бетонни тавани и казваме директно на клиента „Защо не ги оставиш видими?“. След кратко колебание и положителен отговор и желанието й интериорът да бъде изпълнен с топли земни цветове и материали, става ясно в каква насока ще върви проекта.

Подпомогнати от вечния й оптимизъм и усмивки, процесът по проектиране на интериора върви леко и без спънки.

Предвид подовото отопление на двете нива на къщата е заложено на италиански гранитогрес в топъл дървесен нюанс, нареден под диагонал за по-голям ефект.

Кухнята е решена с бял МДФ, тъмносив плот от технически камък и горни кухненски шкафове с ПДЧ, имитиращи фурнир дърво. Заложени са висящи осветителни тела тип vintage  по желание на клиента в кухнята и трапезарията, а скритото осветление под горните кухненски шкафове подчертава ефектно гърба от италиански гранитогрес, имитиращ бял мрамор.

Преходът между кухнята и дневната е красив рамкиран портал, отново със скрито осветление, който подчертава и красивия гнайс от двете му страни, нареден с различна издаденост на плочките и се явява основен ефект в дневната.

Бетонните тавани са подчертани фино с бяла рамка околовръст със скрито осветление, а над мекото сядане е заложено на интересна комбинация от външни черни луни с различна височина, директно заложени върху бетонния таван.

Силен ефект дава и голямата трапезарна маса с плот от масив и черни метални крака, заобиколена от удобни трапезарни столове от RK design.

Във входното антре е обърнато специално внимание на дрешника – оползотворено е максимално подстълбищното пространство с изчистен обем, облечен в ПДЧ с дървесен фурнир, който завършва с елегантен стъклен парапет с черна метална ръкохватка. С идеята от антрето плавно да продължи стила в дневната, и тук е заложено на откритите бетонни тавани, гнайсът на стената на междустълбищната площадка. Огромно огледало на една от стените в антрето увеличава оптически пространството.

В малката тоалетна на нивото на антрето ни посреща голямо кръгло огледало с рамка от черна шина със скрито осветление зад него, което има двойната функция да подчертае комбинацията от италианския гранитогрес, заложен в помещението и да увеличи пространството.

В двете бани на горния етаж е заложено на семпла и изчистена комбинация от италиански светли плочки с гранитогреса в дървесен нюанс от първия етаж. Важен момент от проектирането е удобството на баните – с просторни мивки, плотове, голяма двойна вана в едната и душ кабина в другата баня.

Благодарим за доверието на клиентите ни!

 

Изпълнител: ФОРТУНА
Италиански гранитогрес: VOLTURNO
Изпълнител на мебели по проект: „2Д дизайн“
Трапезарна маса и столове: RK Design
Осветителни тела: Електростил