Бизнес център Lucent

РЗП 68 110 кв.м

 

ПОЗИЦИЯ: Парцелът се намира на един от най – забързаните и оживени булеварди в София – бул. ‘Цариградско Шосе’. Като столица на България, София има нужда от значими сгради. Този булевард свързва центъра на София с автомагистрала “Тракия” и летището в София, от където преминава голям поток от хора, затова и този маршрут трябва да разполага със забележителни сгради.

ОБЕМНО РЕШЕНИЕ: Едно от нещата, взети предвид в планирането на тази сграда,това е бизнес комплекс, състоящ се от офиси, бизнес хотел и шоурум. Композицията наподобява експлозивна скулптура с кристална форма. Всички сгради са поставени спрямо самия център на парцела. Около тях има много зелени площи, три външни паркинга. Комплексът също така разполага и с подземен паркинг.

Най-високата структура на самият комплекс е офис сградата. Намира се на източната, вътрешна част на парцела. Пред нея е и бизнес хотела, проектиран за категория от 5 звезди. Двете сгради имат надземна връзка на трети етаж.

Площ на парцела – 29.788 кв.м.

РЗП бизнес хотел – 18.412 кв.м

РЗП офис сграда – 39.776 кв.м

РЗП шоурум – 9.922 кв.м

РЗП на целия комплекс – 68.110 кв.м

Функционално решение на бизнес хотела

Хотелът е проектиран според българските норми за категоризация на хотели, като той е планиран да бъде категоризиран с пет звезди. Има осигурена вертикална комуникация – две главни и две евакуационни стълбища, асансьори. Има подземен паркинг с 34 паркоместа за клиентите на хотела, вкючително и за инвалиди. На първия етаж се намират фоайето, разположено на две нива с лоби бар, рецепция, охрана, места за багаж и ценности, главния ресторант, шоурум, луксозни магазини, бюро за обмяна на валути и тоалетни. На втория етаж се намира конферентната зала с капацитет на 150-200 човека. Етажът също така разполага с други зали и офиси за всякакви бизнес цели. Хотелът има 150 стаи (100 класически стаи, 18 единични стаи, 22 луксозни апартамента с камина, 9 нормални апартамента и президентски мезонет). Басейн, сауна, фитнес зала, пиано бар и казино са също така достъпни за гостите. На последният етаж се намира кафене. Двете сгради – хотелът и офис сградата имат надземна връзка на третия етаж.

Функционално решение на офис сградата

Офис сградата е проектирана според българските норми за офис сгради клас ‘A’. На първия етаж се намират фоайе, което е разположено на три нива с рецепция, луксозен ресторант, охрана, офис магазин. На този етаж също се намира една от трите конферентни зали в сградата с капацитет 138 посетителя, разполагаща със собствено фоайе, гардероб и тоалетни. На второ ниво е проектиран шоурум и 5 конферентни зали с различен капацитет и обзавеждане. На следващите нива са  офис пространствата, които са проектирани тип ‘open space’ . Там са осигурени нужните service stations, тоалетни и места за отдих. На последните етажи на различните обеми на офис сградата са проектирани зелени покриви за почивка и кафе за служителите и посетителите.